Brązowy ryż, pomidory i bazylia
Brązowy ryż, pomidory i bazylia to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brązowy Ryż Pomidor Bazylia Sałatka, Bazylia brązowy ryż z cytryną i groszkiem, oraz Brązowy ryż pieczony w piekarniku z pieczonymi pomidorami.
Instrukcje
Doprowadzić 2 1/4 szklanki wody do wrzenia i dodać ryż i 1 łyżeczkę soli. Wróć do wrzenia, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż ryż będzie miękki i cała woda zostanie wchłonięta.
Wymieszać ocet, cukier, oliwę z oliwek, pozostałą łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu.
Dodaj pomidory i bazylii.
Dobrze wymieszać i sprawdzić przyprawy.
Podawać w temperaturze pokojowej.