Przepis brązowy ryż i fasola z imbirem Chile Salsan jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 567 kalorii, 20g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz ser cotija, sól koszerną, brązowy ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Jajka sadzone z serowym brązowym ryżem, fasolą i salsą, Patelnia brązowy ryż i fasola z salsą pomidorową, oraz Imbir i Chile marynowana zielona fasola dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średnim rondlu overmedium ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać 1/4 cebuli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać ryż i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
4
Dodać 2 szklanki wody i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia Toa, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i cookuntil ryż jest po prostu przetargu, 40-50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sól
5
Zdjąć z ognia.
6
Odstawić, przykryty, na 10 minut. Ryż puszysty widelcem. Złożyć W1 / 4 filiżanki kolendry; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kolendra
Ryż
7
Podczas gotowania ryżu, ciepło pozostające1 łyżka oleju w średnim rondlu overmedium ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Dodać 2/3 pozostałej cebuli.Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula hassoften, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
9
Dodać kolendrę i kminek; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Kminek
10
Dodać fasolę i bulion; doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu puree fasoli, aż zgęstnieje, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Fasola
Bulion
11
Pulse chiles, czosnek, imbir, Skórka z limonki, sok z limonki, i pozostałe cebule w blenderuntil masywny SOS tworzy. Salsawit solą sezonową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Skórka Z Limonki
Papryka Chili
Czosnek
Imbir
Cebula
SOS
Sól
12
Podawać ryż z fasolą; top z salsą, awokado, ser, 1/4 szklanki kolendry i limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Awokado
Ser
Fasola
Zęby Przyrodzenia
Ryż
13
W porcji: 360 kalorii, 16 g tłuszczu, 16 g błonnika
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.