Brązowy Bochenek
Jeśli masz w pobliżu 3 godziny do spędzenia w kuchni, brązowy Bochenek może być świetnym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 2010 kalorie. Ten przepis służy 1. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 130 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz masło, nasiona, saszetki easy-bake drożdże, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brązowy Cukier Bourbon Loaf, Brązowy Masło I Butternut Bochenek, oraz Przyprawiony Bochenek dyni z cynamonową brązową glazurą cukrową.
Instrukcje
Wymieszać wybór brązowej mąki z białym, drożdże i sól w dużej misce do mieszania. Włożyć masło i wcierać w mąkę. Wymieszaj nasiona, jeśli używasz. Zanurz się w środku mąki i wlej prawie 300 ml ciepłej (chłodnej, a nie gorącej) wody, okrągłym ostrzem noża. Następnie wymieszać wystarczającą ilość pozostałej wody i trochę więcej w razie potrzeby, aby zebrać suche kawałki na dnie miski i aż mieszanina połączy się jako miękkie, niezbyt lepkie ciasto. Zbierz go w piłkę rękami.
Wyłożyć ciasto na bardzo lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 8-10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne, dodając tylko minimum dodatkowej mąki, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Umieść kulkę ciasta na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Przykryć odwróconą, czystą, dużą szklaną miską i pozostawić na 45 minut - 1 godz. lub do podwojenia rozmiaru i odczucia lekkości i sprężystości. Czas zależy od ciepła w pomieszczeniu.
Odbić ciasto lekko ugniatając tylko 3-4 razy. Chcesz tylko wybić duże pęcherzyki powietrza, więc zbyt duża obsługa straci lekkość ciasta. Kształt w piłkę. Przykryć szklaną miską i pozostawić na 15 minut.
Teraz uformuj, aby Bochenek blaszany wysmarował 1,2-litrową puszkę bochenka (około 23 x 13 x 5,5 cm) i wyłóż podstawę pergaminem do pieczenia. Za pomocą kostek spłaszczyć ciasto na prostokąt o wymiarach około 25 x 19 cm. Złóż oba krótsze końce do środka jak kopertę, wykonaj obrót, a następnie spłaszcz ponownie do tego samego rozmiaru i zwinąć bardzo mocno, zaczynając od jednego z krótkich końców.
Wierzch ciasta rozwałkować dodatkowymi nasionami i umieścić w puszce z łącznikiem pod spodem, delikatnie wciskając nasiona do ciasta. Przykryć czystym ręcznikiem. Pozostawić na 40-45 minut, lub do wyrośnięcia około 5 cm powyżej górnej części puszki.
Umieść palnik w dolnej części piekarnika 20 minut przed gotowym do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 230C / 210C wentylator / Gaz
Wstawić podniesiony chleb do piekarnika, ostrożnie wlać około 250 ml zimnej wody do puszki do pieczenia (będzie syczeć i stworzyć wybuch pary, aby uzyskać chrupiącą skórkę), a następnie obniżyć ciepło do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec przez około 30 minut lub do złotego, przykryć folią przez ostatnie 5 minut, jeśli zbyt szybko zacznie brązowieć. Pozostawić w puszce na 2-3 minuty, a następnie wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Jeśli dotkniesz spodu pieczonego bochenka, jeśli powinno być twarde i puste w środku.