Brązowe masło i kruche lody orzechowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 960 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, sól, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Podwójne Lody Z Masłem Orzechowym, Masło Orzechowe Kruche Lody, oraz Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu. Gotować, aż masło stanie się ciemny bursztyn, mieszając od czasu do czasu, około 6 minut(nie palić).
Wlać przez drobny sitko do małej miski. Przynieś śmietanę i mleko na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Żółtka, oba cukry i sól ubić w dużej misce, aż będą gęste i dobrze wymieszane.
Dodać brązowe masło; ubijać, aby zmiksować. Stopniowo ubijaj gorącą śmietanę w mieszaninę żółtkową; wróć do tego samego rondla. Wymieszać mieszaninę na średnim i niskim ogniu, aż termometr natychmiastowy odczyt rejestruje 81°, o 5 minut. Odcedzić budyń do dużej miski. Ustaw miskę na większej misce z lodowatą wodą. Mieszaj, aż krem wystygnie. Wymieszać wanilią.
Przetwórz budyń w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Dodać kruche orzeszki ziemne w ciągu ostatniej 1 minuty.
Przenieść lody do pojemnika; zamrozić. DO AHEAD: można przygotować 2 dni wcześniej. Zamrozić.