Brązowe Gnocchi Z Rukolą I Skórką Cytrynową

Brązowe Gnocchi Z Rukolą I Skórką Cytrynową
Gnocchi z brązowym masłem z rukolą i skórką cytrynową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, pieczenia ziemniaków, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gemelli Ze Szparagami, Ricottą, Rukolą I Skórką Cytrynową, Masło Ziołowo-Cytrynowe, oraz Gnocchi Z Brązowym Masłem I Szałwią.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. przekłuj ziemniaki widelcem kilka razy i umieść je na środkowej półce piekarnika. Można również użyć oprawionej patelni, jeśli wolisz, i piec do bardzo miękki, o 50 do 60 protokół. Naprzemiennie, miejsce Przekłute ziemniaki na bezpiecznym naczyniu mikrofalowym i gotować na wysokiej aż bardzo miękkie, o 10 do 12 minut w moim 1000 Wat kuchenka mikrofalowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wyjąć z piekarnika lub kuchenki mikrofalowej i odstawić do ostygnięcia wystarczy obsłużyć, o 5 protokół.Używając noża do parowania lub palców, odklej skórę ziemniaczanajest to dość dużo odpadają w tym momencie; Odrzuć Skórki.Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do garnka do ziemniaków. Wciśnij do głębokiej miski. Powtórz z pozostałymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Dodać mąkę i doprawić solą. Używając rąk, delikatnie zagnieść mieszaninę w misce, aby uformować miękkie ciasto. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i ugniatać jeszcze minutę, aż utworzy gładką kulkę.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Tymczasem kształt gnocchi. Zacznij od zanurzenia ciasta na 6 do 8 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Zwiń każdy kawałek w linę o grubości 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Odciąć 1 1/2-calowe kawałki. Zrób rowki w gnocchi, umieszczając jeden po drugim w środku dłoni i delikatnie przewracając je blenderem do ciast. Można na przemian użyć palców widelca (patrz niżej), co robiłam do czasu, gdy miałam chwilę z mikserem do ciast. To może potrwać kilka prób, aby uzyskać to prawo, a jeśli to nie działa zgodnie z życzeniem, pozostawić gnocchi jak istheyll nadal smakują tak dobrze bez rowków! Powtórz z pozostałym ciastem.Posolić wrzącą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj kształcie gnocchi i gotować, aż wzrosną do powierzchni wody, o trzy minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do głębokiej miski. Wrzucić z masłem do płaszcza dobrze. Łyżka do odpornego na pieczenie ceramicznego lub szklanego naczynia do pieczenia (Płyta ciasta działa świetnie). Równomiernie łyżka sos marinara na wierzchu i posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż będzie złoty i bąbelkowy, około 10 do 12 minut.Gnocchi z rukolą i skórką Cytrynową22 łyżki masła1 / 2 porcja przygotowanego niegotowanego gnocchi (patrz przepis powyżej)duża garść umytych i suszonych liści rukoli, rozdarta
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
GnocchiGnocchi
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Świeżo starta skórka z 1 cytryny
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
10
Świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
11
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Świeżo starty parmezan, do smaku
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
13
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.Gotować, aż masło będzie orzechowe i pachnące pachnące, ale nie spalone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Dodaj gnocchi i wrzucić, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
15
Dodaj rukolę, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić energicznie i gotować jeszcze przez 2 minuty. Podzielić na dwie potrawy i dodać do serwowania świeżo startego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Brancaia Chianti Classico Riserva z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Brancaia Chianti Classico Riserva
Brancaia Chianti Classico Riserva
Ta Chianti Classico Riserva pokazuje tropikalne i czarne aromaty owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic estate, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, to wino ma gęsty, rubinowo-czerwony kolor i długie, aromatyczne wykończenie.Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn