Brązowe Gnocchi Z Rukolą I Skórką Cytrynową

Gnocchi z brązowym masłem z rukolą i skórką cytrynową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, pieczenia ziemniaków, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gemelli Ze Szparagami, Ricottą, Rukolą I Skórką Cytrynową, Masło Ziołowo-Cytrynowe, oraz Gnocchi Z Brązowym Masłem I Szałwią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. przekłuj ziemniaki widelcem kilka razy i umieść je na środkowej półce piekarnika. Można również użyć oprawionej patelni, jeśli wolisz, i piec do bardzo miękki, o 50 do 60 protokół. Naprzemiennie, miejsce Przekłute ziemniaki na bezpiecznym naczyniu mikrofalowym i gotować na wysokiej aż bardzo miękkie, o 10 do 12 minut w moim 1000 Wat kuchenka mikrofalowa.
Wyjąć z piekarnika lub kuchenki mikrofalowej i odstawić do ostygnięcia wystarczy obsłużyć, o 5 protokół.Używając noża do parowania lub palców, odklej skórę ziemniaczanajest to dość dużo odpadają w tym momencie; Odrzuć Skórki.Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do garnka do ziemniaków. Wciśnij do głębokiej miski. Powtórz z pozostałymi ziemniakami.
Dodać mąkę i doprawić solą. Używając rąk, delikatnie zagnieść mieszaninę w misce, aby uformować miękkie ciasto. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i ugniatać jeszcze minutę, aż utworzy gładką kulkę.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Tymczasem kształt gnocchi. Zacznij od zanurzenia ciasta na 6 do 8 sztuk.
Zwiń każdy kawałek w linę o grubości 3/4 cala.
Odciąć 1 1/2-calowe kawałki. Zrób rowki w gnocchi, umieszczając jeden po drugim w środku dłoni i delikatnie przewracając je blenderem do ciast. Można na przemian użyć palców widelca (patrz niżej), co robiłam do czasu, gdy miałam chwilę z mikserem do ciast. To może potrwać kilka prób, aby uzyskać to prawo, a jeśli to nie działa zgodnie z życzeniem, pozostawić gnocchi jak istheyll nadal smakują tak dobrze bez rowków! Powtórz z pozostałym ciastem.Posolić wrzącą wodę.
Dodaj kształcie gnocchi i gotować, aż wzrosną do powierzchni wody, o trzy minuty.
Wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do głębokiej miski. Wrzucić z masłem do płaszcza dobrze. Łyżka do odpornego na pieczenie ceramicznego lub szklanego naczynia do pieczenia (Płyta ciasta działa świetnie). Równomiernie łyżka sos marinara na wierzchu i posypać parmezanem.
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż będzie złoty i bąbelkowy, około 10 do 12 minut.Gnocchi z rukolą i skórką Cytrynową22 łyżki masła1 / 2 porcja przygotowanego niegotowanego gnocchi (patrz przepis powyżej)duża garść umytych i suszonych liści rukoli, rozdarta
Świeżo starta skórka z 1 cytryny
Świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku
Świeżo starty parmezan, do smaku
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.Gotować, aż masło będzie orzechowe i pachnące pachnące, ale nie spalone.
Dodaj gnocchi i wrzucić, aż dobrze pokryte.
Dodaj rukolę, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić energicznie i gotować jeszcze przez 2 minuty. Podzielić na dwie potrawy i dodać do serwowania świeżo startego parmezanu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Brancaia Chianti Classico Riserva z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Brancaia Chianti Classico Riserva]()
Brancaia Chianti Classico Riserva
Ta Chianti Classico Riserva pokazuje tropikalne i czarne aromaty owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic estate, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, to wino ma gęsty, rubinowo-czerwony kolor i długie, aromatyczne wykończenie.Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot