Brzoskwiniowa Tarte Tatin
Brzoskwiniowa Tarte Tatin jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 94 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Brzoskwiniowa Tarte Tatin, Brzoskwiniowa Tarte Tatin, oraz Brzoskwiniowo-Nektarynowa Tarta Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Połącz cukier, 3 łyżki wody i lekki syrop kukurydziany w małej patelni nonstick. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększ ciepło; gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni z mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, o 7 protokół.
Zdjąć z ognia. Szybko wymieszaj niesolone masło, świeży sok z cytryny i sól. Natychmiast wlać karmel do nieprzywierającej patelni o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala.
Ułóż nieobrane ćwiartki brzoskwini, skórkę w dół, w koncentrycznych kręgach na szczycie karmelu na patelni tortowej, całkowicie pokrywając karmel.
Piec, aż brzoskwinie będą po prostu miękkie, o 30 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika.
Rozwałkuj arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej do kwadratu 12 cali. Korzystanie 10-calowy Średnica tart pan dno lub płyta jako przewodnik, wyciąć okrągły. Ciasto przekłuć widelcem. Przykryj brzoskwinie na patelni z ciastem okrągłym; naciśnij ciasto wokół brzoskwiń na krawędzi patelni.
Piec ciasto, aż ciasto będzie nadmuchane i głęboko złocisty, około 27 minut. (Można przygotować 6 godzin wcześniej.
Odstawić na patelni do ciasta w temperaturze pokojowej. Przewiń tart w piekarniku 177° przez 10 minut przed kontynuowaniem.)
Niech tarta odpocznie 5 minut.
Cut wokół krawędzi patelni ciasto poluzować ciasto.
Umieść duży talerz na patelni tortowej. Używając rękawic kuchennych, trzymaj ciasto i talerz mocno razem i odwróć, pozwalając tarta osiąść na talerzu. Ostrożnie zdjąć patelnię z ciasta. Przestawiaj brzoskwinie, które mogły zostać wypchnięte. Chłodna tarta 30 minut.
Posypać skórką z cytryny.
Ciepłą tartę pokroić w kliny; podawać z bitą śmietaną.