Brzoskwiniowa Tarte Tatin
Brzoskwiniowa Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, ocet jabłkowy, brzoskwinie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Brzoskwiniowa Tarte Tatin, Brzoskwiniowa Tarte Tatin, oraz Brzoskwiniowo-Nektarynowa Tarta Tatin.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 5 składników w procesorze. Używając włączania / wyłączania, pokrój na maśle, aż powstanie gruba Mączka.
Dodaj 3 łyżki wody z lodem i ocet; za pomocą włączania/wyłączania, mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę. Spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 11-calowej rundy.
Przenieść do bez obręczy blachy do pieczenia. Przykryć i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania napełniania.
Rozgrzej piekarnik do 218°. wymieszać cukier i 3 łyżki wody w ciężkim żaroodpornym (najlepiej żeliwnym) patelni o średnicy 9 cali z 2-calowymi bokami na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni kolor na jasny bursztynowy, od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast, około 6 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Fajne 2 minuty.
Umieść 1 brzoskwiniową połowę, zaokrągloną stroną w dół, na środku patelni. Ułóż ćwiartki brzoskwini blisko siebie, zaokrąglone w dół, w koncentrycznych kręgach wokół połowy brzoskwini. Nacisnąć pozostałe pół i ćwiartki brzoskwini, zaokrąglone bokiem w dół, na szczycie pierwszej warstwy. Gotować na średnim ogniu, aż karmel bąbelki gęsto, o 20 protokół.
Umieść schłodzone ciasto na gorących owocach.
Odstawić 3 minuty, aby zmiękczyć. Podwijaj brzegi ciasta wokół owoców.
Piec tarta, aż skórka będzie złota, a nadzienie zgęstnieje i ciemnieje, około 30 minut. Schłodzić w patelni na stelażu 10 minut.
Umieść talerz na patelni. Używając rękawic kuchennych, Odwróć tartę na talerz.
Podawać na ciepło z bitą śmietaną.