Bruschetta z rozmarynem, pieczone pomidory śliwkowe, Ricotta i Prosciutto
Przepis Bruschetta z rozmarynem, pieczone pomidory śliwkowe, Ricottan i Prosciutto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 50 minut. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Ta przystawka ma 146 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz dziecko rukola, rozmaryn, gruba sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bruschetta z pieczonym pomidorem, Ricottanem i Prosciutto, Ricotta, Figa & Prosciutto Bruschetta, oraz Bruschetta z Prosciutto, Ricottan i rukola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. wymieszaj 6 łyżek oleju, czosnek, rozmaryn, 1 łyżeczka grubej soli i 1 łyżeczka pieprzu w dużej misce do wymieszania.
Dodać ćwiartki pomidorowe i wymieszać.
Zostaw 5 minut. Linia obramowana folią do pieczenia. Pomidory wyciągamy z marynaty i układamy, kroimy bokiem w dół, na przygotowanym arkuszu do pieczenia (marynata rezerwowa na tosty).
Pieczone pomidory, aż skóra jest rumiane i pęcherze i pomidory są bardzo delikatne, o 35 protokół. Fajne pomidory na prześcieradle.Utrzymuj temperaturę pieca.
Tymczasem ułóż kromki chleba na innej blasze do pieczenia.
Szczotka góry każdego z zastrzeżone marynaty (w tym czosnku i rozmarynu bitów).
Pieczemy chleb, aż top będzie złoty, 10 do 12 minut. Fajne toasty na prześcieradle.
Na każdym toście rozprowadzić 1 łyżkę sera ricotta; posypać pieprzem. Złóż połówki prosciutto i umieść na ricotcie. Ułóż 2 ćwiartki pomidora na szczycie prosciutto.
Wymieszać sok z cytryny i pozostałą 1 łyżeczkę oleju; doprawić solą i pieprzem.
Dodaj microgreens i wrzucić do herbu. Top bruschetta z microgreens. Ułóż na talerzu i podawaj.