Bruschetta z pikantnymi pomidorkami koktajlowymi

Potrzebujesz bezmlecznego, wegetariańskiego lacto ovo i wegańskiego przystawki ? Bruschetta z ostrymi pomidorkami koktajlowymi może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 404 kalorii , 14 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,98 USD za porcję przepis ten pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką płatki papryki, posiekaną bazylię, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 20 minut . Ten przepis z Foodnetwork ma 42 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 83% . Ta ocena jest niesamowita. Podobne przepisy obejmują Baked Cherry Tomatoes With Spaghetti , Chicken En Papillote With Basil and Cherry Tomatoes oraz Cod with Chickpeas, Leeks, Baby Kale and Seared Cherry Tomatoes .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej około 2 łyżek oliwy z oliwek extra vergine na średniej patelni na średnim ogniu. Dodaj czosnek, smaż przez 2 minuty, a następnie dodaj pomidory i płatki ostrej papryki. Dopraw solą do smaku i wymieszaj, aby pokryć oliwą. Przykryj patelnię, zwiększ nieco ogień i gotuj, aż pomidory pękną, przez około 10 do 12 minut.
Zdejmij pokrywkę, rozgnieć całe pomidory drewnianą łyżką i pozwól im zgęstnieć, około 1 minuty. Wymieszaj z pietruszką, dopraw do smaku i zdejmij z ognia.
Rozgrzej brojler i przypal chleb z obu stron. Ułóż chleb na półmisku i przykryj gorącymi pomidorami.
Udekoruj porwanymi liśćmi bazylii i przed podaniem skrop pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek extra vergine.