Bruschetta z pieczonymi warzywami
Need a wegetariańska przystawka? Bruschetta z pieczonych warzyw może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka radicchio, chrupiący, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bruschettan z warzyw wiosennych, Pieczona Ryba Bruschetta, oraz Pieczone Pomidory Bruschetta.
Instrukcje
Natrzeć czosnek na kromki chleba. Chleb z grilla na toskańskim grillu.
Pokrój bakłażana na 1/4 cala rund. Sól i osuszyć między ręcznikami papierowymi.
Pokrój radicchio na ćwiartki. Rub zarówno radicchio i bakłażana z oliwą z oliwek. Umieść na patelniach i gotuj w rozgrzanym piekarniku 350 stopni F. Gotować, aż radicchio zwiędnie (lub po prostu grill). Bakłażan gotować, aż zacznie brązowieć (około 10 do 15 minut).
Piecz 1 lub 2 główki czosnku.
Pokrój na całej górze, aby odsłonić wszystkie goździki (pokrój 1/3 w dół).
Skropić oliwą z oliwek i posypać tymiankiem.
Piec w rozgrzanym piekarniku 350 stopni F, przykrytym przez około 40 minut.
Zdejmij pokrywę, połóż na niej masło.
Piec jeszcze 20 minut, aż karmelizuje. Po ugotowaniu chwyć całą główkę czosnku i wyciśnij do robota kuchennego.
Dodać bakłażan i radicchio do robota kuchennego. Pulsuj, aż mieszanina stanie się grubym puree.
Dodaj sól, pieprz i oliwę do smaku.