Bruschetta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Bruschettan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 154 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bagietkę, oliwę z oliwek, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Bruschetta, Bruschetta, oraz Bruschetta Niskotłuszczowa.
Instrukcje
Na małej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać czosnek i wymieszać, lekko smażyć przez około minutę, usuwając, zanim czosnek stanie się zbyt brązowy (może być złoty.)
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj pomidory, balsamiczny, bazylia, i sól i pieprz do miski. Wrzucić do połączenia, następnie smak i dodać więcej bazylii w razie potrzeby, i więcej soli w razie potrzeby(nie przesolić, choć!) Przykryć i przechowywać w lodówce na godzinę lub dwie, jeśli masz czas.
Pokrój bagietkę na ukośne plasterki, aby uzyskać jak największą powierzchnię. Stopić połowę masła w dużej patelni i grillować połowę chleba po obu stronach, upewniając się, że są ładne i maślane. Gotować na złoty kolor z obu stron. Powtórz z drugą połową masła i drugą połową chleba. Aby służyć, dać mieszaninę pomidorów ostatni wymieszać, łyżką obficie na kromki chleba.
Podawać na dużym talerzu jako pierwsze danie lub przystawkę.