Brukselka z winegretem orzechowym
Brukselka z orzechowym winegretem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.48 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 239 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu, brukselka, olej z orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka z winegretem orzechowym, Brukselka z winegretem Orzechowo-cytrynowym, oraz Dziki łosoś alaskański z brukselką i winegretem Orzechowo-cytrynowym od zdrowego odżywiania.
Instrukcje
Brukselkę blanszujemy w gotowanejsolonej wodzie przez 30 sekund; odcedzamy i przelewamy do dużej miski wody lodowej w celu ostygnięcia. Spin w przędzarce sałatkowej do suszenia (lub osuszyć ręcznikami kuchennymi). zrób z wyprzedzeniem: może być wykonany 2 dni wcześniej. Zawiń ręcznik kuchenny, przenieś do zamykanej plastikowej torby i schłodź.
Zmiażdżyć 2 1/2 łyżki orzechów włoskich z wałkiem lub boku noża; odstawić. Masło rozpuścić z 1 łyżką oleju w małym rondlu overlow ciepła.
Dodać szalotkę i pokruszone orzechy włoskie; gotować, często mieszając, aż shallotsoftens, o 2 protokół.
Ubić w occie, musztardzie i cukrze.
Usuń winegret z ognia; doprawić do smaku solą i papryką. DO przodu: może być wykonany 2 dni.
Przełożyć do pojemnika, przykryć i schłodzić.
Niech vinaigrette przyjść do pokojutemperatura przed podaniem.
W dużej misce umieścić brukselkę i radicchioin.
Wlać orzech vinaigretteprzemieszać brukselki i wrzucić dooczyścić dobrze.
Przełożyć do naczynia do serwowania. Użyj obieraczki do warzyw, ogol ser.
Posypać skórką cytrynową i pozostałymi orzechami.
Skropić olejem z orzechów włoskich.