Brukselka z winegretem orzechowym

Brukselka z winegretem orzechowym
Brukselka z orzechowym winegretem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.48 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 239 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu, brukselka, olej z orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka z winegretem orzechowym, Brukselka z winegretem Orzechowo-cytrynowym, oraz Dziki łosoś alaskański z brukselką i winegretem Orzechowo-cytrynowym od zdrowego odżywiania.

Instrukcje

1
Brukselkę blanszujemy w gotowanejsolonej wodzie przez 30 sekund; odcedzamy i przelewamy do dużej miski wody lodowej w celu ostygnięcia. Spin w przędzarce sałatkowej do suszenia (lub osuszyć ręcznikami kuchennymi). zrób z wyprzedzeniem: może być wykonany 2 dni wcześniej. Zawiń ręcznik kuchenny, przenieś do zamykanej plastikowej torby i schłodź.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Salad SpinnerSalad Spinner
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Zmiażdżyć 2 1/2 łyżki orzechów włoskich z wałkiem lub boku noża; odstawić. Masło rozpuścić z 1 łyżką oleju w małym rondlu overlow ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
3
Dodać szalotkę i pokruszone orzechy włoskie; gotować, często mieszając, aż shallotsoftens, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
4
Ubić w occie, musztardzie i cukrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Usuń winegret z ognia; doprawić do smaku solą i papryką. DO przodu: może być wykonany 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
6
Przełożyć do pojemnika, przykryć i schłodzić.
7
Niech vinaigrette przyjść do pokojutemperatura przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
8
W dużej misce umieścić brukselkę i radicchioin.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Wlać orzech vinaigretteprzemieszać brukselki i wrzucić dooczyścić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
10
Przełożyć do naczynia do serwowania. Użyj obieraczki do warzyw, ogol ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
11
Posypać skórką cytrynową i pozostałymi orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
12
Skropić olejem z orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Orzechów WłoskichOlej Z Orzechów Włoskich
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn