Brukselka z szalotką i grzybami jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, brukselka, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron szmaty z grzybami i brukselką przepis, Miski z szałwii Polenta z pieczoną brukselką i grzybami, oraz Brukselka z boczkiem i szalotką.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wrzuć brukselkę z olejem, czosnkiem, solą i pieprzem, a następnie rozłóż w 1 warstwie w 2 dużych płytkich patelniach do pieczenia (17 na 12 cali). Pieczeń, mieszając od czasu do czasu i przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia, aż do miękkości i rumiane, 25 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brukselka
Czosnek
Pieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż temperatura mierzy 121° (patrz uwaga kucharzy, poniżej), a następnie smażyć szalotki w 3 partiach, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, 3 do 5 minut na partię (uważnie obserwować, jak szalotki można łatwo spalić). Szybko przenieść łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć, rozprowadzając w jednej warstwie. (Szalotki będą chrupiące, gdy ostygną.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Patelnia
2
Wylać olej z patelni (nie czyścić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Podgrzać 5 łyżki masła na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć grzyby, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i miękkie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj wino, tymianek, sól i pieprz i gotuj, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do szkliwa, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Glazura
Tymianek
Sól
Wino
3
Dodać wodę (1/2 szklanki) i pozostałą łyżkę masła i gotować na wolnym ogniu, wirowanie patelni, aż masło się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przełożyć do naczynia i wymieszać z brukselką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brukselka
5
Posypać szalotką i podawać z pozostałą szalotką na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
1
* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju, umieścić żarówkę w patelni i włączyć termometr facedown, spoczywając drugi koniec przed obręczą patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Szalotkę można smażyć 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku wyłożonym papierowymi ręcznikami w temperaturze pokojowej.* Brukselkę można prażyć 5 godzin wcześniej i schładzać całkowicie, odsłonięte, a następnie przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej.* Grzyby można smażyć 1 godzinę wcześniej i trzymać na patelni, częściowo przykrytej. Rozgrzej brukselkę w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 204° i kontynuuj przepis.