Brukselka z prażonymi migdałami

Brukselka z prażonymi migdałami
Przepis brukselka z prażonymi migdałami można zrobić w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 334 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $14.69 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1401 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz sok z cytryny, śliwkowe migdały, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Cynamonowa pieczona brukselka z prażonymi migdałami, Smażona brukselka z morelami + prażone migdały, oraz Brukselka z boczkiem i migdałami.

Instrukcje

1
Parboil brukselki: doprowadzić 2 ćwiartki osolonej wody (1 łyżka soli) do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Dodać brukselkę i parboil je na 3 minuty lub aż po prostu miękkie. (Możesz je również parować, jeśli wolisz.) Powinny być prawie gotowane przez całą drogę (podzielić na pół, aby przetestować).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
3
Wyjmij kiełki łyżką szczelinową do miski z lodowatą wodą na minutę, aby wstrząsnąć brukselką i pomóc im zachować jasny zielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyjmij je z lodowatej wody i pokrój kiełki na połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
KiełkiKiełki
5
Podsmaż cebulę, następnie brukselkę: 
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 2-3 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać posiekaną cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 4-5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Dodać 2-3 łyżki więcej masła i brukselki połówki. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować jeszcze kilka minut. Sól i pieprz do smaku, podczas gdy brukselka gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9
Nie przegotować! Rozgotowane brukselki są gorzkie i są głównym powodem, dla którego niektórzy ludzie ich nie lubią.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
10
Wymieszaj sok z cytryny, dodaj prażone migdały: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
( 23)( 23)
11
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać sok z cytryny i połowę prażonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
( 23)( 23)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
13
Umieść w naczyniu i udekoruj resztą prażonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn