Brukselka z prażonymi migdałami
Przepis brukselka z prażonymi migdałami można zrobić w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 334 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $14.69 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1401 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz sok z cytryny, śliwkowe migdały, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Cynamonowa pieczona brukselka z prażonymi migdałami, Smażona brukselka z morelami + prażone migdały, oraz Brukselka z boczkiem i migdałami.
Instrukcje
Parboil brukselki: doprowadzić 2 ćwiartki osolonej wody (1 łyżka soli) do wrzenia toczenia.
Dodać brukselkę i parboil je na 3 minuty lub aż po prostu miękkie. (Możesz je również parować, jeśli wolisz.) Powinny być prawie gotowane przez całą drogę (podzielić na pół, aby przetestować).
Wyjmij kiełki łyżką szczelinową do miski z lodowatą wodą na minutę, aby wstrząsnąć brukselką i pomóc im zachować jasny zielony kolor.
Wyjmij je z lodowatej wody i pokrój kiełki na połówki.
Podsmaż cebulę, następnie brukselkę:
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 2-3 łyżki masła.
Dodać posiekaną cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 4-5 protokół.
Dodać 2-3 łyżki więcej masła i brukselki połówki. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować jeszcze kilka minut. Sól i pieprz do smaku, podczas gdy brukselka gotuje.
Nie przegotować! Rozgotowane brukselki są gorzkie i są głównym powodem, dla którego niektórzy ludzie ich nie lubią.
Wymieszaj sok z cytryny, dodaj prażone migdały:
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać sok z cytryny i połowę prażonych migdałów.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Umieść w naczyniu i udekoruj resztą prażonych migdałów.