Brukselka z ogolonym parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj brukselki z ogolonym parmezanem. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, parmezan, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ogolona Brukselka Z Pancettą I Parmezanem, Ogolona Sałatka Z Brukselki, oraz Ogolona Sałatka Z Brukselki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.In w małej misce połącz szalotkę, miód, octy i oliwę z oliwek; doprawić 1 łyżeczką soli i ½ łyżeczki czarnego pieprzu.
Trzepaczka do miksowania. Odstawić.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Obficie posolić wodę. Brukselkę przeciąć o połowę przez koniec łodygi, dodać do wrzącej wody. Gotować je 1 do 2 minut, aż lekko zmięknie.
Kiełki umieścić w misce i wymieszać z ogolonym parmezanem i łyżką masła.W przypadku podawania w temperaturze pokojowej: pozostawić kiełki do temperatury pokojowej. Mogą być przygotowane wcześniej do tego punktu i przechowywane w osłonie i w lodówce. W takim przypadku doprowadzić je z powrotem do temperatury pokojowej tuż przed podaniem i wrzucić je z parmezanem i dodatkową ½ szklanki vinaigrette.