Brukselka z ogolonym parmezanem

Brukselka z ogolonym parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj brukselki z ogolonym parmezanem. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, parmezan, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ogolona Brukselka Z Pancettą I Parmezanem, Ogolona Sałatka Z Brukselki, oraz Ogolona Sałatka Z Brukselki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.In w małej misce połącz szalotkę, miód, octy i oliwę z oliwek; doprawić 1 łyżeczką soli i ½ łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
2
Trzepaczka do miksowania. Odstawić.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Obficie posolić wodę. Brukselkę przeciąć o połowę przez koniec łodygi, dodać do wrzącej wody. Gotować je 1 do 2 minut, aż lekko zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Kiełki umieścić w misce i wymieszać z ogolonym parmezanem i łyżką masła.W przypadku podawania w temperaturze pokojowej: pozostawić kiełki do temperatury pokojowej. Mogą być przygotowane wcześniej do tego punktu i przechowywane w osłonie i w lodówce. W takim przypadku doprowadzić je z powrotem do temperatury pokojowej tuż przed podaniem i wrzucić je z parmezanem i dodatkową ½ szklanki vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
KiełkiKiełki
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn