Brukselka z marmoladą
Brukselka z marmoladą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka ząbków czosnku, Marmolada pomarańczowa, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 46 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cytrusowa Marmolada-glazurowane wątróbki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i chrupiącą brukselką, Brukselka Z Glazurą Grzybową, oraz Grillowana brukselka z glazurą balsamiczną.
Instrukcje
Brukselkę dokładnie umyć i usunąć przebarwione liście. Wykończenia łodygi kończy.
W dużym rondlu umieścić brukselkę, dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub do pożądanej czułości.
Brukselkę odsączyć, rezerwując 1 szklankę bulionu z kurczaka. Masło rozpuścić w rondlu, dodać cebulę i czosnek. Smażyć na średnim ogniu 2 minuty lub do miękkości.
Dodaj zarezerwowany bulion i marmoladę; przynieś na wolnym ogniu. Gotować, często mieszając, 15 minut lub aż glazura zmniejsza się i zgęstnieje.
Dodać brukselkę, sól, i pieprz; wrzucić dobrze, aż dokładnie ogrzane.