Brukselka z kasztanami i Podwójnie wędzonym boczkiem
Brukselka z kasztanami i Podwójnie wędzonym boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 128 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, masło, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parmezan pieczona brukselka z podwójnym wędzonym boczkiem, Brukselka I Kasztany Z Boczkiem, oraz Brukselka z boczkiem i kasztanami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać wystarczającą ilość soli, aż woda będzie słony smak. Przygotować kąpiel z lodową wodą, napełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstawić. Gotować brukselki we wrzącej wodzie, aż chrupiące-miękkie, o 4 do 5 protokół; będą jeszcze trochę kęs do nich.
Odcedzić kiełki i umieścić w łaźni lodowej.Gdy ostygnie, usunąć kiełki z lodowatej wody, połowę wzdłuż, i odstawić.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać boczek w jednej warstwie i gotować na średnim ogniu, aż tłuszcz jest renderowany i boczek jest złoty brąz, o 10 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok; zastrzegamy kapiele z patelni.
Dodać cebulę na patelnię i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zmienią głęboki złoty kolor, o 8 do 10 protokół.
Dodać kasztany i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dokładnie ogrzane i dobrze pokryte tłuszczu boczku, o 2 protokół.Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać zarezerwowany boczek i brukselkę, i dobrze wymieszać.
Dodaj bulion z kurczaka i przykryj; zawartość szybko się zagotuje. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż brukselka są podgrzewane przez. Wymieszać z masłem i doprawić solą i pieprzem.
Posypać tymiankiem i podawać.