Brukselka z jabłkami
Brukselka z jabłkami to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, brukselkę, kasztany wodne i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażona brukselka i jabłka, Brukselka Z Jabłkami I Boczkiem, oraz Pieczone Brukselki I Jabłka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś brukselkę, sok z cytryny, 1 1/2 łyżeczki soli i wodę do zagotowania w rondlu. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 do 10 minut lub do miękkości.
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć 15 do 20 minut lub do karmelu barwione.
Dodaj sok jabłkowy i gotuj 2 minuty, mieszając, aby rozluźnić rumiane cząstki.
Dodać jabłko, czosnek i cukier; gotować, stale mieszając, 5 do 6 minut lub aż jabłko będzie miękkie.
Dodać kasztany wodne, kolejne 4 składniki, pozostałe 1/2 łyżeczki soli i pozostałe 2 łyżki masła; gotować, stale mieszając, 3 do 4 minut. Delikatnie wrzucić brukselkę.