Brukselka z boczkiem i rodzynkami

Brukselka z boczkiem i rodzynkami
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Brukselka z boczkiem i rodzynkami może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 167 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, bekon, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona brukselka z boczkiem i złocistymi rodzynkami, Kolacja: duszona brukselka z boczkiem, złocistymi rodzynkami i makaronem, oraz Brukselka ze złotymi rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać boczek i gotować, obracając od czasu do czasu, aż chrupiące, o 5 protokół. Za pomocą szczypiec przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
3
Ochłoń. Grubo się kruszy. (Upewnij się, pokruszony boczek jest nieosiągalny dla dzieci, lub zniknie, zanim będziesz go potrzebować ponownie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
4
Podczas gdy boczek chłodzi, dodać brukselkę do kapieli na patelni; doprawić solą i pieprzem. Gotować, często mieszając, aż dobrze zbrązowieje w miejscach i zaczyna zmiękać, 5-7 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać rodzynki, szalotka, i masło; gotować, mieszając często, aż szalotka jest miękka, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sól I PieprzSól I Pieprz
RodzynkiRodzynki
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj bulion na patelnię; zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Zmniejszyć ogień do średnio niskich i gotować na wolnym ogniu, aż bulion odparuje, 1-2 minuty. Wymieszać z octem i pokruszonym boczkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
OcetOcet
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn