Brukselka z boczkiem i rodzynkami
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Brukselka z boczkiem i rodzynkami może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 167 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, bekon, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona brukselka z boczkiem i złocistymi rodzynkami, Kolacja: duszona brukselka z boczkiem, złocistymi rodzynkami i makaronem, oraz Brukselka ze złotymi rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować, obracając od czasu do czasu, aż chrupiące, o 5 protokół. Za pomocą szczypiec przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Ochłoń. Grubo się kruszy. (Upewnij się, pokruszony boczek jest nieosiągalny dla dzieci, lub zniknie, zanim będziesz go potrzebować ponownie.)
Podczas gdy boczek chłodzi, dodać brukselkę do kapieli na patelni; doprawić solą i pieprzem. Gotować, często mieszając, aż dobrze zbrązowieje w miejscach i zaczyna zmiękać, 5-7 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać rodzynki, szalotka, i masło; gotować, mieszając często, aż szalotka jest miękka, o 3 protokół.
Dodaj bulion na patelnię; zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Zmniejszyć ogień do średnio niskich i gotować na wolnym ogniu, aż bulion odparuje, 1-2 minuty. Wymieszać z octem i pokruszonym boczkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.