Brukselka z boczkiem i orzechami włoskimi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać brukselka z boczkiem i orzechami włoskimi spróbować. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 165 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Mieszanka boczku, brukselka, orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z posiekanej brukselki z boczkiem, orzechami włoskimi i morelami, Brukselka Z Orzechami Włoskimi I Rukolą, oraz Brukselka Z Orzechami Włoskimi I Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć końce z brukselki. Cienko pokroić je nożem lub użyć przystawki do krojenia na robocie kuchennym, aby je zniszczyć.
Dodaj boczek do dużej patelni wysokiej jednostronnej na średnim ogniu. Gotować, aż boczek jest chrupiące i tłuszcz jest renderowane.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i rezerwy.
Dodaj szalotkę do gorącej patelni i saute do miękkości, o 3 protokół.
Dodać brukselkę przez garść, mieszając do okrycia. Doprawić solą i pieprzem.
Podsmażyć kiełki, podrzucając do jasnozielonego i chrupiącego-przetargu, o 3 protokół.
Wymieszać orzechy włoskie i gotować przez 1 minutę więcej do tostów.
Dodaj 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, mieszając, aż płyn się zmniejszy, a brukselka będzie miękka. Wymieszać z ugotowanym boczkiem.