Brukselka z boczkiem

Brukselka z boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj brukselki z boczkiem. Za 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 222 kalorie, 9g białka, oraz 15g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką koszerną sól, boczek, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Boczek Brukselka, Brukselka z boczkiem, oraz Bekon Brukselka (Mniam!) dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek wody i obficie Posol. Przytnij dolny koniec brukselki, pozostawiając nienaruszony rdzeń i zdejmij zewnętrzne ciemne liście. Przekrój rdzeń na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj brukselkę i gotuj bez przykrycia do miękkości, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
3
Odcedź i spłucz pod zimną bieżącą wodą. (Można to zrobić dzień wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
W międzyczasie wlej olej i boczek na bardzo dużą patelnię lub garnek i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż boczek będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Boczek wyjąć łyżką cedzakową i odstawić. Zwiększ ogień do średnio wysokiego, dodaj brukselkę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zarumienią, a brzegi staną się chrupiące, około 10 minut. Dodaj ocet, sól, pieprz i boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Podawaj na ciepło.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn