Brukselka Rozdrobniona
Rozdrobniona brukselka jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, brukselka, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Podobne przepisy to Posiekana Brukselka Sauté, Rozdrobnione brukselki i szalotki, oraz Śródziemnomorskie Rozdrobnione Brukselki.
Instrukcje
Brukselkę umyć, usunąć przebarwione liście.
Odciąć końce łodygi i cienko pokroić brukselkę. (Powinny wyglądać na rozdrobnione.)
Masło i olej ciepła w dużej głębokiej patelni lub holenderski piekarnik na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj posiekaną brukselkę, czosnek i kawałki cebuli.
Saute 8 do 10 minut lub aż brukselka są miękkie i cebula jest lekko karmelizowane. Doprawić solą i pieprzem; przelać do miski.
Dodaj ocet i brązowy cukier na patelni. Dusić na średnim ogniu 30 sekund; zalać brukselką i delikatnie wrzucić.