Brukselka Panierowana
Panierowane brukselka może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 78 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać sól, czosnek w proszku, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brukselka Panierowana, Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), oraz Pieczona brukselka / brukselka.
Instrukcje
Brukselkę umyć i przyciąć.
Wytnij "X", około 1/8 cala głęboko w łodydze kiełków, (pomaga to gotować kiełki bardziej równomiernie i szybko).
W średniej wielkości garnku przykryj brukselkę wodą, dodaj 1 łyżeczkę soli i zagotuj. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 6 minut lub do miękkości; odcedzić. Uważaj, aby nie przesmażyć kiełków.
Kiełki umieścić w małym naczyniu zapiekanki.
Na kiełki posypać 2 łyżki roztopionego masła i dobrze wymieszać.
Połącz parmezan, suszoną bułkę tartą, czosnek w proszku, czarny pieprz, sól przyprawową i pozostałe masło i dobrze wymieszaj; posypać mieszanką kiełki.
Podgrzać kiełki pod brojlerem (około 4 cale od ciepła) przez około 5 minut lub do mieszaniny okruchów lekko rumiane.