Brukselka mamy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać mamie brukselki spróbować. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 7. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Pieczona brukselka / brukselka, oraz Najlepsze Brukselki W Historii.
Instrukcje
W rondlu zagotować wodę i dodać brukselkę. Powrót do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 do 7 minut, aż kiełki będą miękkie.
W kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, wymieszać masło, orzechy włoskie, brązowy cukier, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, i sól. Przykryć i gotować na wysokiej 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż masło stopi się i orzechy włoskie są ciepłe.
Zalać ugotowaną brukselkę do podania.