Brukselka i smażony jarmuż

Brukselka i smażony jarmuż
Przepis na brukselkę i jarmuż można przygotować w około 30 minut. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 6 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Niewiele osób lubiło tę przystawkę. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, cebulę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to rozdrobnione brukselki Sauté, czosnkowe brukselki Sauté i czosnkowe brukselki Saute.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku smaż i mieszaj salami na oleju na średnim ogniu przez 3-5 minut lub do momentu, aż będzie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Twarde Salami, Pokrojone W Paski O Grubości 1/4 CalaCienko Pokrojone Twarde Salami, Pokrojone W Paski O Grubości 1/4 Cala
2
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; Zachowaj odciek na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Do ocieków dodać masło; podgrzewać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
4
Dodać brukselkę, jarmuż, cebulę, sól, cayenne i czarny pieprz; gotować i mieszać, aż warzywa będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
JarmużJarmuż
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Wymieszaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 4-5 minut lub do momentu, aż brukselka będzie miękka. Wymieszaj orzechy włoskie i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
7
Podawać z paskami salami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn