Brukselka i smażony jarmuż

Brukselka i smażony jarmuż
Przepis na brukselkę i jarmuż można przygotować w około 30 minut. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 6 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Niewiele osób lubiło tę przystawkę. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, cebulę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to rozdrobnione brukselki Sauté, czosnkowe brukselki Sauté i czosnkowe brukselki Saute.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku smaż i mieszaj salami na oleju na średnim ogniu przez 3-5 minut lub do momentu, aż będzie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Twarde Salami, Pokrojone W Paski O Grubości 1/4 CalaCienko Pokrojone Twarde Salami, Pokrojone W Paski O Grubości 1/4 Cala
2
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; Zachowaj odciek na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Do ocieków dodać masło; podgrzewać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4
Dodać brukselkę, jarmuż, cebulę, sól, cayenne i czarny pieprz; gotować i mieszać, aż warzywa będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
JarmużJarmuż
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Wymieszaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 4-5 minut lub do momentu, aż brukselka będzie miękka. Wymieszaj orzechy włoskie i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Podawać z paskami salami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn