Brukselka i dziki ryż

Brukselka i dziki ryż
Brukselka i dziki ryż to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, soli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Brukselka dla dzieci z dzikim ryżem i orzechami pekan, Klon balsamiczny brukselka i sałatki z dzikiego ryżu, oraz Pilaw z dzikiego ryżu z batatami i brukselką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć wodę i grzyby w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
3
Grzyby odsączyć, rezerwując 1 szklankę płynu. Grubo posiekać grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4
Brukselkę dokładnie umyć i usunąć przebarwione liście. Przyciąć końce łodygi i przeciąć na pół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
5
Połączyć bulion z kurczaka i 1 szklanka reserved płyn w tym samym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodać ryż i grzyby. Przykryć i dusić 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Usunąć z ciepła; spuścić.
8
Roztopić 2 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać pory. Smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wyjąć z patelni; odstawić. Roztopić pozostałe masło na patelni na średnim ogniu; dodać brukselkę, i smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj 3 łyżki wody; przykryć i gotować 5 do 6 minut lub aż brukselka są przetargu widłowego, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Dodać ugotowany ryż, por, sól i pieprz; delikatnie wymieszać. Gotować na średnim ogniu, aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia16
Magazyn