Brukselka Duszona Z Cytryną
Brukselka duszona z cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Duszona Brukselka, Duszona Brukselka, oraz Duszona Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brukselkę umyć, usunąć przebarwione liście. Trim końce, i pokroić kiełki na pół wzdłuż; odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni; dodać sok z cytryny, woda, brązowy cukier, i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj brukselkę; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż kiełki będą miękkie. Odkryć, zwiększyć ciepło do wysokiej, i gotować 4 minuty lub aż większość cieczy odparuje.
Zdjąć z ognia. Dodać skórkę cytrynową i świeżo zmielony pieprz.