Brukselka

Brukselka
Brukselka może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brukselkę, śliwkowe migdały, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 615 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Pieczona brukselka / brukselka, oraz Brukselka z szynką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na brukselce usunąć wszelkie poszarpane lub Staromodne zewnętrzne liście i wyrzucić. Parboil brukselki (lub pary je) przez 3 minuty lub aż po prostu przetargu. Powinny być prawie gotowane przez całą drogę (podzielić na pół, aby przetestować). Odcedź gorącą wodę i umieść kiełki w misce z lodowatą wodą, dzięki czemu ich kolor będzie jasnozielony.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Pokrój kiełki na połówki.2
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
3
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 2-3 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 4-5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać 2-3 łyżki więcej masła i brukselki połówki. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować jeszcze kilka minut. Sól i pieprz do smaku, podczas gdy brukselka gotuje. Nie przegotować! Rozgotowane brukselki są gorzkie i są głównym powodem, dla którego niektórzy ludzie ich nie lubią.3
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać sok z cytryny i połowę prażonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Umieść w naczyniu i udekoruj resztą prażonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn