Brukowiec Śmietankowy Z Jagodami

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać borówkowy krem Cobbler spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 770 kalorii, 11g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Aby uzyskać podobną, ale zdrowszą alternatywę, spróbuj Placek brzoskwiniowy II. Jeśli starasz się jeść zdrowiej, pamiętaj, że ten przepis pokrywa 4% Twoich codziennych potrzeb witamin i minerałów i jest uważany nie tak zdrowe. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.06 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 176 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez www.seriouseats.com. jest to rozsądna cena przepis dla fanów Południowej żywności. Mieszanka mąki, proszek do pieczenia, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brukowiec Śmietankowy Z Jagodami, Świeży Brukowiec Jagodowy Z Sosem Jagodowym, oraz Brukowiec Jagodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni Fahrenheita.
W misce ubijamy mąkę, 2 łyżki cukru, sól i proszek do pieczenia.
Dodaj jedną szklankę śmietany i jedną szklankę pół na pół. Delikatnie złożyć płyn do suchych składników, uważając, aby nie pracować ciasto.
Dodać dodatkowe pół na pół w małych mżawkach w razie potrzeby, aż ciasto będzie lekko lepkie. Niektóre suche miejsca są w porządku; ważne jest, aby nie przerabiać ciasta.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Odkurz wierzch mąką i delikatnie wciśnij ciasto w płaskie kółko palcami, o grubości około 1 cala.
Użyj mąki do cięcia ciasta na kształty.
Wytnij kształty tak blisko siebie, jak to tylko możliwe, aby uzyskać jak najwięcej z kawałka ciasta.
Wciśnij to, co zostało po tym, jak wytniesz pierwszą rundę kształtów z powrotem. Nie składać ani nie mieszać. Zakończ krojenie ciasta.
Zetrzyj skórkę z cytryny i 1/2 szklanki cukru granulowanego razem między palcami, a następnie ubijaj skrobię kukurydzianą do mieszaniny cukru.
Wrzucić jagody do mieszanki cukru, a następnie umieścić je w naczyniu do pieczenia lub równomiernie rozprowadzić między sześcioma ramekinami.
Jagody udekorować kremowymi herbatnikami. Ciastka mogą być umieszczone tak, że prawie dotykają się nawzajem.
Wierzch herbatników posmarować roztopionym masłem, następnie posypać granulowanym cukrem.
Umieść naczynie do pieczenia lub ramekiny na blasze do pieczenia (bardzo ważne! jagody będą się bąbelkować i stworzyć bałagan) i piec, aż wierzchołki herbatników będą złocisto brązowe, a jagody będą bulgotać, obracając się w połowie. W przypadku ramekinów całkowity czas wynosi około 20 minut, a w przypadku pieczenia potraw całkowity czas wynosi około 30 minut.
Ubić jedną szklankę zimnej śmietany do miękkich szczytów. Jeśli używasz naczynia do pieczenia, część szewka na talerzach. Każdy placek polać bitą śmietaną i podawać na ciepło.