Brudny Ryż Nadziewane Collards
Przepis brudny ryż Nadziewane Collards może zaspokoić swoje kreolskie pragnienie w około 1 godzina i 45 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 12 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Działa dobrze jako przystawka. Mieszanka octu jabłkowego, sosu pomidorowego, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Kolce Nadziewane czerwoną fasolą i ryżem, Gołąbki Z Brudnego Ryżu, oraz Collards And Rice.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Podsmażyć cebulę w oleju w rondlu o dużym dnie na średnim ogniu, aż zmięknie. Wymieszać z sosem pomidorowym, brązowym cukrem, octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Rozgrzać olej na patelni saute o dużym dnie na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i brąz. Po zrumienieniu dodać czosnek, cebulę, seler i zieloną paprykę. Gotować, aż zmięknie, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Dodać bulion z kurczaka i cayenne. Wymieszać ugotowany ryż i pietruszkę, dokładnie mieszając i pozwalając, aby rosół zmniejszył się, aż na patelni nie pozostanie wilgoć. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, na średnim ogniu, dodać liście collard i gotować do miękkości, około 5 minut.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Ułóż liść collard na płaskiej powierzchni i dodaj 1/4 szklanki brudnego ryżu do środka. Złóż obie strony w środku i na górze i na dole nad środkiem.
Zwinąć do cylindra i powtórzyć z pozostałymi liśćmi. Jeśli są jakieś pozostałe liście, możesz je posiekać i dodać do sosu.
Wlać 1/2-calową warstwę sosu do naczynia o wymiarach 13 na 9 cali. Ułóż rolki collard, boki szwu w dół, na wierzchu sosu.
Pozostałą część sosu zalać nadziewanymi kolcami i przykryć folią.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i podawać.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na Cajun. Te nisko taninowe, o niższej zawartości alkoholu wina będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że twoje usta będą palić się bardziej. Torres Pazo das Bruxas Albarino z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Torres Pazo das Bruxas Albarino]()
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jasnożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne przy wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na midpalate. Długo i wytrwale na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Doskonale komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie stanowi idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.