Brownies z ciastem orzechowym i masłem orzechowym
Brownies z ciasta orzechowego i masła orzechowego wymagają około 2 godzin i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 387 kalorii . Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. Sprawdza się dobrze jako deser w bardzo rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Podobne przepisy to Bezpieczne do spożycia ciasto orzechowe - bezjajeczne , Brownies z truflami z masła orzechowego i Chrupiące kanapki z ciasteczek z masła orzechowego .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Spryskaj dno i boki formy o wymiarach 8 na 8 cali sprayem do pieczenia.
W przypadku brownie podgrzej masło i niesłodzoną czekoladę w mikrofalowej misce na dużej mocy, aż masło się rozpuści, około 2 minuty. Mieszaj, aż się połączą, a następnie dodaj ekstrakt waniliowy. W międzyczasie ubij cukier i jajka w dużej misce i dodaj mieszankę czekoladową. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i kawałki czekolady.
Rozłóż równomiernie mieszankę na brownie w przygotowanej blasze.
Piecz, aż brownie będzie gotowe, a wykałaczka włożona w środek brownie będzie czysta, około 22 do 28 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 30 minut.
Dodaj masło i brązowy cukier do dużej miski i mieszaj, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodaj mleko i masło orzechowe, a następnie mąkę i sól.
Rozłóż równomiernie ciasto z masłem orzechowym na ostudzonych brownie.
Aby przygotować ganache: W małej misce nadającej się do mikrofalówki, podgrzewaj w mikrofalówce ciemne chipsy czekoladowe i gęstą śmietanę kremówkę, bez przykrycia, na wysokiej mocy przez 1 minutę, mieszając po 30 sekundach. Kontynuuj mieszanie, aż chipsy się rozpuszczą, a mieszanka będzie gładka.
Rozłóż ganache na warstwie masła orzechowego i posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Schłodź w lodówce, aż ciasto i ganache będą gotowe, około 1 godziny.
Pokrój na 16 kwadratów i ułóż na półmisku przed podaniem.