Brownie pieczone na Alasce
Przepis na Brownie Baked Alaskan jest gotowy w około 55 minut i jest zdecydowanie super bezmleczną opcją dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 34 g tłuszczu i łącznie 567 kalorii. 74 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, cukier, lody truskawkowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niektórym ten deser bardzo smakował. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Brownie and Candy Cane Ice Cream Baked Alaska, Baked Alaska i Baked Alaska.
Instrukcje
W misce przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej rozpuść czekoladę i tłuszcz; mieszaj, aż będzie gładka. Wymieszaj cukier i wanilię.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo wmieszać do masy czekoladowej. W razie potrzeby dodaj orzechy.
Rozłóż na natłuszczonej formie o średnicy 9 cali. okrągła forma do pieczenia.
Piec w temperaturze 350°C przez 20-25 minut lub do momentu, aż po wbitej w środek wykałaczce wyjdzie wilgotny okruszek (nie dopiekaj za długo). Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Tymczasem ustaw linię 8-calową. lub 9-calowy. okrągła miska (1-1/2-kwarty) z folią. Szybko rozsmaruj lody truskawkowe na dnie i na górze miski, pozostawiając pusty środek; przykryć i zamrozić na 30 minut. Włóż lody waniliowe do środka; przykryć i zamrozić.
Aby złożyć, umieść podstawę brownie na 10-calowej podstawie. żaroodporny talerz do serwowania. Wyjmij lody z formy na brownie. Wróć do zamrażarki na czas przygotowywania bezy.
W ciężkim rondlu lub podwójnym bojlerze ustawionym na gotującej się wodzie połącz białka, cukier i krem z kamienia nazębnego.
Podgrzewaj na małym ogniu, ubijając masę z białek przenośnym mikserem na małej prędkości przez 1 minutę, zdrapując boki miski. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina osiągnie 160°.
Zdjąć z ognia. Ubijaj na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty.
Szybko rozprowadzany na lodach i brownie.
Piec w temperaturze 500° przez 2-5 minut lub do momentu, aż beza lekko się zarumieni. (Lub wróć do zamrażarki, aż będzie gotowy do pieczenia.)
Przełożyć na talerz do serwowania; natychmiast podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Brownies można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Argyle Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Argyle Pinot Noir]()
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir jest szczery i niezmieszany. Rocznik Pinot Noir 2012 zrobił się sam. Fermentowana w małych partiach i mieszana dla czystości, tegoroczna mieszanka dojrzałych czerwonych malin, wiśni morello i nutą przypraw z ostępów. Żadne inne słowo nie jest w stanie opisać podniebienia, jak bujne. Pod spodem delikatna, lekko mocna tanina, kwasowość śpiewa prawdziwie i długo. Ciesz się wcześnie lub posiedź kilka lat, aby uzyskać lepsze niuanse.