Brokuły z sosem makowym

Brokuły z sosem makowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cebuli, masło, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Sałatka z kalafiora i brokułów z sosem makowym, oraz Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym cytrynowo-makowym.
Instrukcje
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować, aż cebula zacznie się zmieniać na złoty kolor, o 5 protokół. W międzyczasie, umieścić brokuły w parowarze ponad 1 cal wrzącej wody, i przykryć. Gotować do miękkości, ale nadal firma, o 6 protokół.
Gdy cebula zmieni się na złoty kolor, wyjąć rondel z ognia, i ubić w śmietanie, ocet, cukier, mak, papryka, sól, i pieprz cayenne.
Ugotowane brokuły przekładamy do naczynia i polewamy sosem.
Posypać posiekanymi orzechami pekan do podania.