Brokuły z smażoną czerwoną papryką
Brokuły z smażoną czerwoną papryką to danie dodatkowe dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na danie bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i laktoowowegetariańskie zawiera 170 kalorii , 6 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 90 centów za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Udaj się do sklepu i kup brokuły, oliwę z oliwek, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 86% . Ta ocena jest niesamowita. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także : Brokuły z podsmażoną bułką tartą i czosnkiem , Kurczak z ziołami, puree ze słodkich ziemniaków i podsmażonym brokułem oraz Upma z brokułami, marchewką i papryką .
Instrukcje
Zagotuj bulion w dużym rondlu.
Przekrój łodygi brokułów na pół wzdłuż; dodaj do bulionu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Tymczasem na dużej patelni podsmaż na oliwie czerwoną paprykę i szalotkę przez 5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Odcedź brokuły; dodaj brokuły, migdały, pieprz cytrynowy i sól do patelni. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż brokuły będą miękkie.