Brokuły z oliwą pomarańczową-Chile
Brokuły z oliwą pomarańczową-Chile to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, łodygi brokułów, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brokuły pieczone z czosnkiem i Chile, Stir-Fried Chile Beef & Broccoli, oraz Brokuły Rabe Z Czosnkiem I Płatkami Chile.
Instrukcje
W żaroodpornej misce połącz skórkę pomarańczową i olej sezamowy. W rondlu podgrzej olej roślinny na umiarkowanym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty, o 3 protokół.
Dodaj imbir, pokruszony czerwony pieprz i pięć przypraw w proszku i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 4 protokół. Wymieszać mieszaninę soku pomarańczowego do skórki i doprawić solą i pieprzem.
W rondlu, parować brokuły aż tylko miękkie, o 8 protokół.
Na rozgrzany talerz przełożyć brokuły na parze, na wierzchu łyżkę oleju pomarańczowo-chilijskiego i podawać.