Brokuły-Rabe i Ricotta Frittata
Brokuły-Rabe i Ricotta Frittata mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brokuły rabe, jajka, oliwa z oliwek i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Brokuły-Rabe i Ricotta Frittata, Salami-Brokuły Rabe Frittata, oraz Brokuły Rabe I Karmelizowana Cebula Frittata.
Instrukcje
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować brokuły rabe aż prawie miękkie, o 3 protokół.
Drenaż. Brokuły rabe opłukać zimną wodą i dokładnie odsączyć.
Brokuły pokroić na 2 cale długości i odstawić.
W dużej misce ubić jajka z ricottą i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Na średniej żeliwnej lub żaroodpornej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej na umiarkowanym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać blanszowane brokuły rabe i pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1 / 4teaspoon pieprz i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Równomiernie rozprowadzić brokuły rabe na patelni, a następnie dodać mieszaninę jaj. Gotować frittatę, bez mieszania, aż brzegi zaczną się ustawiać, około 2 minut.
Posypać parmezanem na wierzchu i piec do jędrności, o 25 protokół.
Rekomendacja win: Prosecco, wino musujące z włoskiego regionu Lombardii, stanowi nieoczekiwany dodatek do tej frittaty. Wino ma ostry i prawie neutralny smak, dzięki czemu jest bardzo uniwersalne z jedzeniem. Wypij z kubka, tak jak robią to Włosi.
Uwagi: brokułowy rabe jest, szczerze mówiąc, gorzki-zwykle tak, ale czasami gorycz może być przytłaczająca. Blanszowanie warzyw we wrzącej osolonej wodzie przez kilka minut przed przystąpieniem do receptury nastręcza jej siłę. Zastosowana tutaj sztuczka może być zastosowana do prawie każdego naczynia.