Brokuły pieczone z masłem Ancho
Pieczone brokuły z masłem Ancho mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 12 i kosztuje 76 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 231 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka orzechów piniowych, oliwy z oliwek, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 21%. Podobne przepisy to Brokuły pieczone z masłem Ancho, Brokuły Pieczone Z Masłem Ancho, oraz Stek z Nowego Jorku z pieczonym czosnkiem i masłem Ancho.
Instrukcje
W żaroodpornej średniej misce przykryj ancho wrzącą wodą i pozostaw do zmiękczenia, około 20 minut.
Odcedzić chiles i osuszyć. Wyrzucić łodygi i nasiona, a następnie grubo posiekać.
Tymczasem na małej patelni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać orzeszki piniowe i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, stale mieszając, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Dodać czosnek, kminek i kolendrę i gotować, mieszając, aż czosnek zmięknie i orzeszki piniowe są głębokie złote, o 1 minutę dłużej.
W maszynce, puree mieszaninę orzechów sosny z anchos i masła. Masło ancho przyprawiamy solą i zeskrobujemy do miski.
W dużej misce wrzucić brokuły z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, a następnie rozłożyć na 2 dużych blachach do pieczenia. Piecz brokuły w górnej i dolnej części piekarnika przez 15 minut, lub do chrupiącego przetargu, przesuwając patelnie z góry na dół iz powrotem do przodu w połowie.
Dodać masło ancho do brokułów i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieczyć przez 10 minut dłużej, lub aż brokuły będą miękkie.
Przełożyć na talerz i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 3 i przechowywać w lodówce do 3 dni.