Brokuły i marchewka z prażonymi migdałami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj brokuły i marchew z prażonymi migdałami spróbować. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, zapasy indyka, różyczki brokułów i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Brokuły i marchewki z prażonymi migdałami, Brokuły i tofu smażone z prażonymi migdałami, oraz Krewetki i brokuły smażony ryż z prażonymi migdałami.
Instrukcje
Migdały rozprowadzić w jednej warstwie na płytkiej patelni.
Piec w 350 przez 7 minut lub do lekko rumiane i pachnące, mieszając od czasu do czasu. Całkowicie ostudzić i odstawić.
Umieść marchew w dużym rondlu z wrzącą wodą; gotuj 3 minuty.
Wyjąć łyżką szczelinową. Zanurz się w lodowatej wodzie i osusz.
Brokuły włożyć do wrzącej wody; gotować 2 minuty.
Spuścić i zanurzyć w lodowatej wodzie; spuścić.
Roztopić masło w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 2 minuty lub do miękkości. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj marchew, brokuły, Domowy wywar z indyka, sól i pieprz; przykryć i gotować 6 minut lub aż marchew i brokuły będą chrupiące-miękkie.