Brokuły gotowane na parze z ricottą, piwem i sosem szczypiorkowym
Brokuły gotowane na parze z ricottą, piwem i sosem szczypiorkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 346 kalorii, 18g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Jeśli masz bursztynowe piwo, sól, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brokuły gotowane na parze z sosem Miso-sezamowym, Brokuły gotowane na parze z sosem serowym cheddar {bezglutenowy}, oraz Cheddar-SOS Piwny Brokuły.
Instrukcje
W dużym garnku z wkładką do gotowania na parze przynieś osoloną wodę i odrobinę piwa do wrzenia. Brokuły na parze, aż chrupiące-miękkie, o 4 protokół. Trzymaj ciepło.
W rondlu na średnim ogniu, roztopić masło i gotować cebulę i czosnek, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać z serem ricotta, piwem i kwaśną śmietaną, aż będzie gładka i podgrzana.
Dodać sól i biały pieprz. Łyżka sosu na parze brokuły.
Udekorować szczypiorkiem i podawać.