Brokuły duszone Rabe z pikantnym sosem pomidorowym
Duszone brokuły Rabe z pikantnym sosem pomidorowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz sól, marchew, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Makaron z pikantną włoską kiełbasą, brokułami i suszonym Pesto pomidorowym, Pikantny Czosnek Brokuły Rabe, oraz Pikantne Duszone Brokuły Rabe.
Instrukcje
W robocie kuchennym drobno posiekaj koper włoski i marchew. W dużym rondlu rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, czosnek, rozmaryn i mieszaninę kopru włoskiego i gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż cebula są bardzo miękkie i zaczyna brązowieć, o 25 protokół.
Dodać pokruszony czerwony pieprz do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać pokrojone pomidory i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie gęsty, o 10 protokół; wyrzucić gałązki rozmarynu.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować brokuły rabe aż jasnozielony, o 4 protokół.
Odcedzić i ostudzić, a następnie grubo posiekać.
W dużej, głębokiej patelni, podgrzać Pozostałe 1/3 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać brokuły rabe i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół.
Dodać sos pomidorowy i dusić na małym ogniu, aż bardzo gęsty, o 15 protokół. Doprawić solą.
Brokuły przełożyć do miski i podawać.