Brokułowe Pesto Pizza
Przepis brokuły Pesto Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz sól i pieprz, pomidor, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pesto z brokułów (do pizzy i makaronu), Pizza Pesto ze świeżymi pomidorami i Mozzarellanem oraz doskonały Pizzan w domu, oraz Serowy Margarita Pizza Hummus z grillowanym pieczywem do pizzy Pesto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. Jeśli używasz zamrożonych brokułów, rozmrozić zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Drobno zetrzeć parmezan, następnie umieścić 1/3 szklanki do miski robota kuchennego wraz z brokułami, 2/3 szklanki bazylii, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Podczas pracy procesora skropić 3 łyżki oliwy z oliwek. Proces aż do gładkości, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Posyp powierzchnię roboczą mączką kukurydzianą i użyj wałka do ciasta i / lub rąk, aby rozciągnąć ciasto na 12-calowe koło. Spryskać blachę z gotowania sprayu i umieścić ciasto na nim.
Rozłóż pesto brokułowe na cieście, pozostawiając granicę dla skorupy. Kozi ser rozsypać na wierzchu pesto, następnie cienko pokroić pomidora i ułożyć plastry na wierzchu.
Piec, aż ser i pomidory zmiękną i skórka jest złoty brąz, 12 do 14 protokół.
Udekoruj pizzę pozostałym parmezanem, pozostałą 1/3 szklanki bazylii i płatkami czerwonej papryki.
Skropić pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek i pokroić pizzę na 8 klinów.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot