Brochettes z melona, Prosciutto i świeżej mozzarelli
Brochettes Melon, Prosciutto, i świeża Mozzarella może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 97 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii plus gałązki, kantalupę, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Prosciutto, Melon i Mozzarella, Szaszłyki z melona, mozzarelli i Prosciutto, oraz Melon, prosciutto & mozzarella sticks.
Instrukcje
1
Używając włączania / wyłączania, puree z oliwek, 1/3 szklanki bazylii i szalotki w procesorze, aż bazylia i szalotka zostaną drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Szalotka
Bazylia
2
Przeciąć każdy klin kantalupy w poprzek na pół. Jeśli używasz dużej kulki mozzarelli, przyciąć i pokroić w 6 kostek. Na przemian 1 kawałek melona, 1 kawałek potarganej prosciutto, 1 kulka mozzarelli lub kostka, 1 więcej kawałka prosciutto i 1 więcej kawałka melona na każdym szaszłyku. (Można przygotować 2 godziny wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej 15 minut przed podaniem.)