Brochetki z piersi kaczki polane pomarańczą z sałatką ze szparagów
Brochettes z piersi kaczki z sałatką ze szparagów może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 9,01 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 526 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, sól, pomarańcze do pępka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Pomarańczowo-Estragonowa pierś kaczki z zieloną sałatką i ryżem Szparagowo-migdałowym, Sałatka Z Piersi Kaczki I Pomarańczy, oraz Sałatka Z Piersi Kaczki Pomarańczowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przycinaj skórę na piersiach kaczki, aby ledwo zakrywała mięso. Zdobądź tłuszcz w diamentowym wzorze.
Pomarańcze obrać, usunąć gorzki biały pestkę. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje. Ściśnij membrany nad miską; zaparkuj sok na glazurę.
W średnim, płytkim naczyniu do pieczenia połącz szalotkę, wino, skórkę pomarańczową i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Dodać piersi kaczki i włączyć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
W małym rondlu, zagotować Grand Marnier z 1 szklanką soku pomarańczowego na umiarkowanie dużym ogniu, aż syropy i zmniejszona o połowę, o 12 protokół. W małej misce wymieszaj 3 łyżki syropu pomarańczowego z octem ryżowym. Doprawić winegret solą i pieprzem.
Rozpal grilla. Pokrój każdą pierś kaczki na pół w poprzek na kawałki o grubości 1 1/2 cala. Usuń dwie trzecie liści z każdej gałęzi rozmarynu, pozostawiając Frędzel na górze. Liście rozmarynu rozsypać na rozgrzanych węglach lub na batonach grilla gazowego. Wątek kawałki kaczki na gałęzie rozmarynu, pozostawiając 1/2 cala między nimi.
Szparagi posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Szparagi grillować na średnio gorącym ogniu, obracając raz, aż będą chrupiące, około 5 minut.
Ostudzić lekko i pokroić na 2-calowe długości. W dużej misce, wrzucić szparagi z sekcji pomarańczowych i vinaigrette.
Kaczkę przyprawiamy solą. Grilluj, skórkę w dół, na umiarkowanie niskim ogniu, szczotkując pozostałym syropem pomarańczowym, aż skóra będzie głęboko zarumieniona i chrupiąca, około 5 minut. Obróć brochettes i grilluj, często szczotkując syropem, aż kaczka będzie średnio rzadka.
Brochettes przełożyć na talerze i podawać ze szparagami i sałatką pomarańczową.
Dodać do przodu: pomarańczowy syrop i vinaigrette mogą być chłodzone oddzielnie na noc.
Rekomendacja wina: wino musujące o wysokiej kwasowości, ale bogate lub bogata, aromatyczna biel z nutami cytrusu i małym dębem poradzi sobie z kwaśnymi pomarańczami i dymnymi szparagami w tym daniu. Poszukaj oferty 2000 Goundrey range Unwooded Chardonnay lub Nonvintage Domaine Chandon Blanc de Noirs Carneros