Broccolini z grillowaną cukinią i letnim kabaczkiem
Broccolini z grillowaną cukinią i letnim squashem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką olej z achiotta, wodę, orzeszki piniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana cukinia / Squash, Grillowana letnia Kabaczek i cukinia, oraz Marynowana i grillowana cukinia i Kabaczek letni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia. Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Wrzucić cukinię i squash w 1 uncji oleju achiote i doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Upuść broccolini we wrzącej wodzie przez 2 minuty lub aż lekko zwiędnie, zachowując kolor.
Umieść przyprawioną cukinię i squasha na gorącym grillu. Gotować przez 2 minuty z każdej strony. Odstawić.
Rozgrzać patelnię saute na małym ogniu.
Dodać orzeszki piniowe i lekko tosty. Odstawić.
Dodaj pozostałe 2 uncje oleju achiote do rozgrzanej patelni saute.
Dodać blanszowane broccolini i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zwiększ do średniej-wysokiej temperatury.
Dodać pokrojony czosnek i nadal gotować, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Dodaj grillowaną cukinię, dyni i pomidorki koktajlowe w połowie.
Dodać masło i wrzucić lekko, aż masło rozpuści się. Talerz i skropić dojrzałym octem balsamicznym, udekorować prażonymi orzeszkami pinii.