Brioche Rolls
Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 88 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli 13 centów za porcję spada w budżecie, bułki Brioche może być doskonały Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Mieszanka ciepłego mleka, cukru, niebielonej mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin i 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Brioche Rolls, Brioche Jam Rolls, oraz Mini Brioche Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłym mleku w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek; odstawić na 5 minut. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę, cukier, sól, i jajka do mieszaniny mleka; ubić mikserem stoisko z niską prędkością, aż gładka, skrobanie w dół boki miski z łopatką w razie potrzeby.
Usuń mocowanie wiosła; włóż hak do ciasta. Beat ciasto przy niskiej prędkości 5 minut lub aż miękkie i elastyczne i ciasto po prostu zaczyna się odciągać od boków miski.
Pokrój 6 1/2 łyżki masła w dużą kostkę; dodaj połowę masła do ciasta, mieszając ze średnią prędkością, aby zmiksować.
Dodaj pozostałe kostki masła do ciasta; beat na średniej prędkości aż włączone. Ubić ciasto na średniej prędkości 4 minut lub do gładkiej i elastycznej.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Dziurkować ciasto w dół; uformować w kulkę. Powrót ciasta do miski; przykryć folią i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Odkryć ciasto; odstawić 90 minut lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), pokrój ciasto na 6 równych części.
Zwiń każdy kawałek w kulkę o średnicy 1,5 cala. Powtórz procedurę z pozostałymi 3 porcjami ciasta, aby uzyskać łącznie 24 rolki.
Rolki umieścić w kubkach muffinowych pokrytych sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić na 45 minut lub aż prawie podwoi się rozmiar.
Połączyć 1 łyżkę wody i białka jaja; wymieszać trzepaczką. Delikatnie posmaruj bułki mieszanką jajeczną.
Piec w 350 przez 14 minut lub do złotego koloru.
Umieść patelnie na stojakach z drutu.
Miejsce pozostałe masło w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; kuchenka mikrofalowa na wysokie 20 sekund lub do roztopienia masła.