Briks Tunezyjski (Brek)
Briks tunezyjski (Brek) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 18g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz tuńczyka, kapary, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tunezyjska Cukinia, Tunezyjskie Penne, oraz Pikantny Tunezyjski Rub dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 10 protokół.
Przełożyć do średniej miski i ostudzić.
Dodaj tuńczyka, kapary, ser, i pietruszka do cebuli. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać do połączenia. Odstawić.
W szerokim, wysokiej jednostronnej patelni na średnim ogniu, dodać wystarczającą ilość oleju, aby wejść na boki patelni o 1 1/2 cale.
Podgrzać olej do 177° do smażenia.
Szybko rozłóż owijki z jajkiem na powierzchni roboczej i posmaruj krawędzie białkiem jajka.
Umieścić zaokrągloną łyżkę nadzienia (2 do 3 łyżki stołowe) tuż od środka na każdym opakowaniu. Używając łyżki, wciśnij studnię do środka nadzienia. Rozbij jajko na każdej porcji nadzienia, łapiąc je w studni.
Ostrożnie złóż każde jajko, aby utworzyć trójkąt, utrzymując jajko w studni. Naciśnij krawędzie razem, aby zamknąć zamknięte. Aby uzyskać mocniejszą kieszeń, złóż każdą obręcz na siebie o około 1/2 cala i naciśnij, aby uszczelnić.
Pracując partiami, delikatnie wsuń bryki do gorącego oleju. Łyżka gorącego oleju na każdym cieście, które nie może być zanurzone. Smażyć, obracając delikatnie w razie potrzeby, aż brykiety będą złociste i chrupiące, 3 do 4 minut.
Spuścić gotowane briks na stojaku chłodzącym ustawić na patelni arkusza, podczas gdy inni zakończyć gotowanie.
Podawać na ciepło z cytryną.