Brie Raclette
Brie Raclette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 864 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grzybów, młode ziemniaki, olej do gotowania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Raclette, Raclette, oraz Raclette (Ser Topiony) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brie pokroić w cienkie plasterki i podzielić serem na cztery małe naczynia żaroodporne lub ramekiny.
Ziemniaki włożyć do dużego rondla z osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać różyczki brokuły na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki i brokuły będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Brokuły wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Odcedzić ziemniaki i, jeśli używasz młodych ziemniaków, pokroić je w ćwiartki, gdy są wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć.
W międzyczasie grzyby wrzucić z olejem i solą.
Umieść grzyby na blasze do pieczenia i smażyć, aż rumiane i miękkie, obracając raz, 10 do 15 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika, a następnie wyłącz piekarnik.
Umieść naczynia z serem w piekarniku i pozostawić, aż ser po prostu topi się, 5 do 10 minut. W międzyczasie ułóż ziemniaki, brokuły, grzyby i cebulę koktajlową na poszczególnych talerzach.
Każdą porcję roztopionego Brie podawać natychmiast, wraz z warzywami do zanurzenia.
Rekomendacja win: wina z Doliny Loary we Francji są często pomijane przez poważnych smakoszy, ale eleganckie czerwone wino na bazie cabernet-franc jest często bardziej odpowiednie przy stole niż bardziej wytrzymałe cabernet Sauvignon. Wybierz owocowy Chinon lub Saumur-Champigny.
Uwagi: cebula koktajlowa, najczęściej spotykana w kieliszku do martini, może stać sama jako ogórek. Ich lekkie chrupanie i przyjemna cierpkość sprawiają, że są zaskakująco smaczne z Brie.