Bretońska Zupa Rybna
Bretońska zupa rybna jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 1 porcją. To danie główne ma 2262 kalorii, 205g białka, oraz 90 g tłuszczu na porcję. Na 17,08 zł za porcję, ten przepis okładki 87% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz makrelę, por, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Bretońska Zupa Rybna, Far Breton, oraz Bretońska Szarlotka.
Instrukcje
Dokładnie umyć pory i pokroić białka tylko na 1 " rund.Obierz ziemniaki i pokrój je na kawałki, aby zmieścić łyżkę do zupy.Pomidory obrać ze skóry i deserować.Pokroić serce selera na małe kawałki.
Umieść powyższe składniki na patelni z 1 litrem wody.
Dodaj sól, pieprz, tymianek i liść laurowy.Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 25 minut.Odrzuć tymianek i liść laurowy.Ryby oczyścić, obrać ze skóry i ostrożnie filetować.
Dodaj rybę do warzyw i bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.W misce ubić żółtko ze śmietaną.
Dodać trochę bulionu do tego, wymieszać i umieścić całą masę na patelni zupy.Przechowywać na bardzo małym ogniu i mieszać, aż bulion nieco zgęstnieje.Nie gotuj!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.