Brazylijska Zupa Z Czarnej Fasoli
Brazylijska zupa z czarnej fasoli to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta zupa ma 220 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz fasolę, sok pomarańczowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Brazylijska Zupa Z Czarnej Fasoli, Brazylijski Gulasz Z Czarnej Fasoli, oraz Brazylijski Gulasz Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, połowę czosnku i marchew. Doprawić kminkiem i solą. Gotować, mieszając, aż cebula i marchew będą miękkie. Wymieszać z pozostałym czosnkiem i papryką czerwoną; kontynuować gotowanie do miękkości.
Dodać fasolę, wodę i sok pomarańczowy na patelnię i doprawić pieprzem cayenne.
Przenieść część mieszaniny do blendera lub robot kuchenny i puree, aż będzie gładka. Puree części lub całości zupy, w zależności od tego, jak lubisz tekstury. Powrót puree na patelnię, i gotować na wolnym ogniu przez 10 więcej minut do mieszania smaków przed podaniem.