Brandade z Escabeche
Brandade z Escabeche może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.01 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 383 kalorie, 42g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, tosty z nasion lnu, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brandade z Escabeche, Brandade De Morue, oraz Dorsz Solny Brandade.
Instrukcje
Do escabeche: cebulę pokroić w cienkie półksiężyce i odstawić. Brązowy czosnek w oleju na patelni na dużym ogniu. Następnie dodaj nasiona kminku, aby zapach oleju.
Dodać cebulę i rozmaryn i saute na dużym ogniu. Gdy cebula jest smażona, ale zanim staną się miękkie, dodaj czerwony ocet i usuń z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać sól dorsza do garnka, obficie przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia.
Odcedzić wodę, a następnie dodać ziemniaki, mleko i czosnek. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do trzepaczki dodać sól z mieszanki dorszowo-ziemniaczanej. Powoli dodawać śmietanę i oliwę z oliwek.
Ubij, aż składniki zostaną równomiernie rozłożone, około 3 minut.
Umieść brandade w naczyniu bezpiecznym dla piekarnika i piecz, aż na górze pojawią się złote, brązowe szczyty, około 8 minut.
Wyjąć z piekarnika i umieścić escabeche na górze.
Skropić oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki i podawać z grzankami.